Testen van standaard applicaties.
Is het testen van standaard (SaaS) applicaties eigenlijk nodig? Ook als je weinig productieproblemen hebt? Het antwoord hierop is duidelijk. Testen is en blijft uitermate belangrijk, ook voor non-profit organisaties. De manier van testen verandert wel. Wij vertellen je daar graag meer over!
Voorkom ellende door te testen
Of het nu gaat om woningcorporaties, onderwijsinstellingen of andere non-profitorganisaties, testen van standaardapplicaties voorkomt ellende. Ongeacht het gebruik van on-premise- of SaaS-applicaties. We zien vaak dat instellingen niet voldoende en niet gestructureerd testen. Hierdoor ontbreekt het aan een goede testdekking en kan je vroeg of laat productieproblemen verwachten. Daarnaast is een goede testdekking en vastlegging belangrijk bij accountant-controles, audits en certificeringen. Wij helpen dagelijks non-profit organisaties bij het structureren en optimaliseren van het testproces. Hierbij maken we gebruik van best practices in Testersuite, ongeacht het niveau van testvolwassenheid van de organisatie.
Testen verkleint de kans op bugs
Of het nu gaat om woningcorporaties, onderwijsinstellingen en andere non-profitorganisaties, Ieder bedrijf is tegenwoordig een IT-bedrijf. Betrouwbare informatiesystemen zijn van belang voor een goede bedrijfsuitvoering. Om bij te blijven vinden er regelmatige aanpassing aan informatiesystemen plaats. De kleinste software bug kan hierbij al fataal zijn met soms drastische gevolgen. Een goed testproces is dus enorm belangrijk! Maar hoe doe je dat efficiënt en hoe houd je het overzicht?
Onze Testersuite consultants helpen dagelijks organisaties die willen en moeten vertrouwen op hun informatiesystemen. Hierbij is een goede testaanpak van levensbelang. Kenmerkend hiervoor zijn overzicht, grip en controle op het testproces. Ongeacht in welke fase de testvolwassenheid van een organisatie zich bevindt, Testersuite helpt succesvol organisaties met het beter en slimmer testen van bedrijfsapplicaties. Plan gerust eens vrijblijvend adviesgesprek met ons in, we helpen je graag verder.
Aantonen dat er goed getest is
De regelgeving ten aanzien van bescherming van persoonsgegevens is een bekend gegeven. Cybersecurity en cyberaanvallen zijn een belangrijk onderwerp op de agenda van de overheid en steeds meer wetgeving is in de maak. Beheersorganisaties moeten voldoen aan normeringen als ISO, NEN en de vanaf 2024 verplichte Europese NIS2 richtlijn.
Bewijslast gaat een belangrijke rol spelen bij audits en account controles. Hoe ga je aantonen wat je test, hoe vaak je test en wie er hebben getest? Hoe worden testbevindingen geregistreerd en hoe los je bugs op en hertest je deze?
Testersuite helpt je om overzicht en grip op je testproces te krijgen en te houden. Bij audits of certificeringstrajecten toon je daardoor snel en eenvoudig aan hoe er getest en gevalideerd is.
Een lenige beheerorganisatie
Als organisatie heb je te maken met verschillende belangengroepen, ieder met een eigen behoefte. Dit vraagt om een constante aanpassing van de informatiesystemen. Hierbij wordt een grote mate van lenigheid verwacht van de beheerorganisatie. Het gevolg is dat daardoor nog wel eens onvoldoende of onzorgvuldig wordt getest. Dit brengt risico's met zich mee en is ook onnodig.
Wij zetten in één dag een volwassen testproces in Testersuite voor je op. Doormiddel van efficiënte workflows, snelle (re)productie van regressietestsets en het uitvoeren van testscenario’s zorgen we voor overzicht. Zo bespaar je kostbare tijd en behoudt je de gewenste flexibiliteit.
Met het actuele 24/7 overzicht van je testtrajecten en bevindingen in Testersuite, is het makkelijk om 'go live' beslissingen te nemen. Je informeert het management hierover op eenvoudige wijze.
Ben je benieuwd hoe Testersuite voor jou een degelijk testproces kan inrichten? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in.
Testtooling bespaart mankracht en tijd
Het gebrek aan tijd en mankracht zijn veel gehoorde argumenten voor het ontbreken van een degelijk testproces bij organisaties. De juiste tooling haalt deze argumenten snel onderuit. De ervaring leert dat het opzetten van een testproces in een testtool als Testersuite eenvoudig en snel te doen is. Het intuïtieve karakter van Testersuite zorgt ervoor dat gebruikers de applicatie snel onder de knie hebben.
Het algemene advies is om klein te beginnen. Start bijvoorbeeld met het testen van een applicatie wijziging of release waarbij niet te veel personen betrokken zijn. Gebruik Testersuite voor de voorbereiding en de uitvoering van de tests. Daarna evalueer je het testtraject, voer je verbeteringen door en start je met een wat groter testtraject met Testersuite. Hergebruik van eerder gemaakte tests en goed en efficiënt vastleggen van testresultaten zorgt uiteindelijk voor tijdbesparing en een betere testdekking.
De praktijk wijst uit dat dit de beste manier is om een goed testproces te implementeren en te borgen binnen jouw organisatie. We laten je graag zien hoe dit werkt in een vrijblijvende demo.