Managen van testprojecten.
Krijg je niet voldoende tijd en resources voor je testproject? Is de testvolwassenheid en het commitment van de organisatie onvoldoende? Ben je veel tijd kwijt aan rapporteren en aan communiceren met stakeholders? Testersuite maakt jouw leven een stuk eenvoudiger!
Een goede testtool is het halve werk.
Het gemak waarmee een testproject kan worden opgezet. Snelle acceptatie door organisaties met een lage testvolwassenheid. De eenvoud van het coördineren en aansturen van de testers. Realtime inzage in testdekking en -voortgang. Out-of-the-box integraties, bijvoorbeeld met JIRA. Ervaar volledig vrijblijvend wat Testersuite kan betekenen voor jouw testproject.
Het niveau is laag en er is weinig tijd
Iedere testmanager loopt in zijn testprojecten tegen dit probleem aan. Beheerders en eindgebruikers die moeten testen kennen wel het proces maar hebben weinig tot geen verstand van testen. Goede testcases zijn er niet dus die moeten worden gemaakt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als de kennis en kunde om goede testcases te maken ontbreekt? En wat kun je doen als er te weinig tijd wordt vrijgemaakt voor het maken van testcases?
Het bieden van een heldere structuur en ondersteuning bij het opstellen van de testscenario's geeft de testers houvast. Op die manier stel je ze in staat om de testscenario's zelfstandig verder uit te werken. Als er wordt gewerkt met herbruikbare bouwblokjes kan er bovendien tijd worden bespaart. Een deel van de testers 'exploratory' in plaats van 'scenario based' laten testen kan ook tijdbesparing opleveren. Het is dan wel van belang dat de testers tijdens het exploratory testen de teststappen en testresultaten eenvoudig kunnen vastleggen.
Met Testersuite zet je snel een goede structuur van testcases en testscenario's op. Daarnaast wordt zowel 'exploratory testen' als 'scenario based testen' ondersteund. We laten je graag zien hoe dit werkt!
Weinig commitment voor mijn testaanpak
Veel testprojecten worden uitgevoerd binnen organisaties waar de testvolwassenheid erg laag is. Dit betekent dat het lastig is om voldoende begrip en commitment te krijgen voor een gestructureerde testaanpak.
Voor veel testmanagers begint de uitdaging van een testproject bij het verkrijgen van duidelijke, meetbare requirements. Daarbij is het van belang dat de requirements een relatie hebben met de testobjecten waar ze betrekking op hebben (bijvoorbeeld applicatie modules). Wanneer dit voor elkaar is dan moeten er testcases komen voor de requirements. De testcases moeten worden uitgevoerd op het testobject waarbij de testresultaten en testbevindingen worden geregistreerd. Zo'n gestructureerde testaanpak is voor jou als testmanager erg logisch. Maar hoe zorg je binnen de organisatie voor begrip en commitment voor jouw aanpak?
Veel uitleggen en communiceren zul je zeggen. Dat klopt, maar je bent een stuk effectiever wanneer je dit doet aan de hand van een gestructureerde testaanpak in Testersuite. Iedereen zal snel begrijpen hoe het testproces werkt, waarom zo'n gestructureerde aanpak belangrijk is, en wat van hem of haar binnen het testproces wordt verwacht. Benieuwd hoe dit jou kan helpen in je testproject?
Rapporteren aan stakeholders kost veel tijd
Rapporteren over testdekking en -voortgang is belangrijk om stakeholders op de hoogte te houden van de status van je testproject. De eerste vraag die je jezelf zal stellen is 'wie zijn mijn stakeholders'. De volgende vraag is wat zijn hun verwachtingen, welke informatie hebben zij nodig en met welke frequentie? Wanneer dit duidelijk is, moet je als testmanager ervoor zorgen dat je aan de verwachtingen van je stakeholders voldoet. Dit is vaak lastig en erg tijdrovend. Dat is jammer omdat het weinig tot geen tijd hoeft te kosten wanneer je een goede testaanpak hebt en gebruik maakt van een goede testmanagement tool.
Testersuite bevat standaard de meeste rapportages die je als testmanager nodig hebt om goed te kunnen rapporteren. Daarnaast maak je eenvoudig je eigen rapportages in Testersuite. De rapportages kan je delen met je stakeholders of je geeft stakeholders toegang met leesrechten zodat ze zelf de status van het testproject kunnen bewaken. Benieuwd naar de mogelijkheden? We laten je graag zien hoe je vanuit een gestructureerde testaanpak eenvoudig kan rapporteren met Testersuite.
Een uniforme werkwijze is belangrijk
Met structuur en uniformiteit kan je ervoor zorgen dat iedereen in je testproject op dezelfde manier werkt. Hiermee voorkom je onduidelijkheid en misverstanden en je voorkomt dat het testwerk onnodig vertraging oploopt. Dit betekent dat er duidelijke afspraken moeten zijn over de manier waarop zaken geregistreerd moeten worden. Denk daarbij aan het beschrijven van testscenario's, het vastleggen van testresultaten en het registreren van testbevindingen. Vaak wordt hiervoor gebruik gemaakt van meerdere tools zoals Word, Excel, Powerpoint maar ook e-mails. Dit betekent dat een uniforme manier van registreren in je testproject erg lastig wordt. Het aan elkaar relateren van verschillende onderdelen, zoals requirements, testcases en testbevindingen, is bijna niet te doen. En dan moet jij als testmanager op basis van al die losse documenten zorgen voor goede testrapportages. Een erg tijdrovend en foutgevoelig klusje.
Wanneer je in je testproject gebruik maakt van Testersuite dan wordt een uniforme manier van werken en registreren afgedwongen. Je houdt de zaken centraal en je bent als testmanager veel minder tijd kwijt met het opvoeden van de testers in je testproject. Je kan bijvoorbeeld testers verplichten om een testbevinding te maken als ze een teststap de status Niet OK geven. En bij het registreren van testbevindingen wordt de tester gestimuleerd om een screenshot bij te voegen. Hierdoor ben je als testmanager een stuk minder tijd kwijt aan het het najagen van testers die geen of incomplete bevindingen registreren. Je hebt op ieder moment zicht op de status van je testproject en er wordt geen onnodige tijd verspild omdat de manier van werken voor iedereen duidelijk is. Benieuwd hoe dit werkt in Testersuite?