Blog
Plan een afspraak

Op zoek naar een testmanagement-tool? Download de checklist

August 5, 2024

In deze blog:

Op zoek naar een testmanagement-tool

Ben jij opzoek naar een testmanagement-tool? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten welke functionaliteiten voor jou waardevol zijn om de juiste tool aan te schaffen.

Denk aan bijvoorbeeld de mogelijkheid om je testscenario’s in te voeren en centraal te beheren. Ook wil je tests uitvoeren en testresultaten vastleggen in de tool. En natuurlijk wil je bevindingen aanmaken en beheren.

Maar welke functionaliteiten bieden testmanagement-tools eigenlijk? En nog belangrijker, wat is voor jouw organisatie belangrijk om succesvol te zijn met een testmanagement-tool?

Functionaliteiten en meer...

Naast de gewenste functionaliteiten zijn er ook naar andere aspecten die een belangrijke rol spelen zoals:

De usability van de tool:

  • Je wilt diverse mensen zoals bijvoorbeeld key-users, functioneel-beheerders etc... testtaken laten uitvoeren met de tool. Het is dus van belang dat de tool laagdrempelig en gebruiksvriendelijk is.
  • Werken er alleen testspecialisten met de testtool? Wat zegt dat dan over de usability?

Maar ook leverancier gerelateerde zaken zoals:

  • Heeft de leverancier van de testtool een bewezen trackrecord?
  • Hoe is de support geregeld en is er goede documentatie beschikbaar?
  • Security:
    • Zijn de gegevens die je in de tool opslaat veilig?
    • Is de leverancier van de tool gecertificeerd voor informatiebeveiliging (bijvoorbeeld ISO27001)?

De juiste testmanagement-tool

Er zijn veel verschillende testmanagement-tools in de markt. En iedere leverancier van een testtool claimt voor jou de beste oplossing te hebben. Maar hoe weet je of dit juist is? Hoe vind je de tool die het meest geschikt is voor jouw organisatie, project en testproces?

Om al deze vragen te beantwoorden bestaat er een veelgebruikte checklist die door ervaren testprofessionals is opgesteld. Deze complete lijst bevat requirements die je kan invullen voor jouw organisatie. Het betreft zowel functionele requirements als niet functionele requirements (zoals security, support en leverancier gerelateerde zaken).

Vraag de checklist op

Maak je zoektocht naar een geschikte testtool makkelijker. Vraag hier de checklist aan of stuur een mail naar info@testersuite.nl, dan sturen we je deze door ervaren testprofessionals opgestelde generieke checklist toe.

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.